Cutremure stiri: 506

Ministrul Economiei va prezenta deputaţilor raportul despre relaţiile economice dintre Moldova şi Rusia

9 iul. 2014,, 16:45   Societate
4126 0
Foto: miepo.md
Vicepremierul, ministrul Economiei, Andrian Candu, va prezenta comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe un raport despre cooperarea economică dintre Moldova şi Rusia. Potrivit agenţiei "Infotag", o astfel de decizie a fost adoptată miercuri, la şedinţa comisiei.

Propunerea în acest sens a fost înaintată de liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, care a spus că "deputaţilor le este foarte important să ştie la ce etapă se află relaţiile bilaterale pe fundalul ultimelor evenimente".

"Dacă Candu va fi gata, propun desfăşurarea audienţelor în privinţa unui subiect important pentru economia ţării. Mai mult de atît, sînt convins că va fi numit copreşedinte al comisiei interguvernamentale RM-FR, şi aş dori să cunoaştem posibilele riscuri la care este supusă Moldova în legătură cu ultimele declaraţii ale premierului rus cu privire la reexaminarea acordurilor şi cooperare şi deciziile care sînt aşteptate din partea Rusiei", a menţionat el.

În replică, Andrian Candu, care încă nu şi-a depus mandatul de deputat, dar deja a fost numit viceprim-ministru, ministru al Economiei, a dat asigurări colegilor din comisie că va prezenta toată informaţia necesară.

"Comisia poate conta pe deschiderea mea", a subliniat Candu.

Anterior, deputaţii comisiei de repetate ori au solicitat desfăşurarea audienţelor cu participarea fostului ministru Valeriu Lazăr, însă în ultimii ani el niciodată nu a venit la şedinţă.

Preşedintele Nicolae Timofti a semnat pe 3 iulie decretul de numire a lui Andrian Candu în funcţia de ministru al Economiei, după ce pe 2 iulie Valeriu Lazăr a anunţat că demisionează din această funcţie. Andrian Candu a devenit deputat după alegerile din noiembrie 2010, pe listele PDM. El ocupă funcţia de vicespicher din mai 2013 şi este membru al Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав