Cutremure stiri: 502

Expert ucrainean: Statul ucrainean ar trebui reîntemeiat sau creat unul nou

17 iul. 2014,, 00:48   Externe
6919 3
Foto : regnum.ru
Conflictul din Ucraina, pe de o parte este un război civil, o confruntare între două grupuri etnice majore: galicieni și ruși; iar pe de altă parte este un conflict deja demult internaționalizat. Declarația a fost făcută de analistul politic ucrainean Rostislav Ișcenko în cadrul mesei rotunde la Moscova, la 15 iulie, transmite REGNUM.

"Din primele zile ale loviturii de stat Kievul declara că poartă un război cu Rusia. Totodată este absolut evident că în Ucraina există interese majore ale SUA, a cărui Departament de Stat continuă să afirme că nu vede refugiați din Ucraina, bombardamente, utilizarea de artilerie grea și aviație pentru a lovi orașele", - a spus analistul.

Expertul a menționat că războiul va continua încă luni de zile, dar chiar și după încheierea lui părțile conflictului nu vor putea și nu vor dori să trăiască împreună. Potrivit acestuia, orice aplanare a situației din Ucraina va surveni după terminarea, în legătură cu epuizarea resurselor, a fazei militare active (potrivit experților, aproximativ între septembrie 2014 și ianuarie 2015). Cu toate acestea, potrivit analistului politic, această aplanare implică următoarele: separarea părților aflate în conflict, dezarmarea grupurilor înarmate ilegale de ambele părți, asigurarea controlului din partea poliției, garantarea liniei de demarcație, reabilitarea infrastructurii și economiei, asigurarea unui nivel acceptabil de existență socială, precum și soluționarea problemei datoriei ucrainene externe.

Pentru discutarea acestor puncte, este sigur Ișcenko, este necesară cel puțin o conferință internațională. "În același timp, - a adăugat analistul – avînd în vedere diferența intereselor potențialilor participanți, în 2-3 zile nu se va ajunge la un acord - va fi nevoie de luni sau chiar ani, iar în acest timp în Ucraina va trebui menținută stabilitatea economică și militară și va trebui hotărîtă problema cu privire la viitoarea ei organizare".

Statul ucrainean, consideră expertul, va trebui reîntemeiat sau creat unul nou în locul său, dar trebui să ne gîndim la modul în care această "nouă realitate geopolitică va fi legalizată".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав