X 
Cutremure stiri: 502

Cameron: Rusia ar putea destabiliza România

1 aug. 2014,, 00:40   Externe
8606 38
Foto : antena3.ro
Uniunea Europeană şi Statele Unite sunt nevoite să adopte o poziţie fermă împotriva Rusiei pe fondul crizei din Ucraina pentru că, în caz contrar, în viitor, Moscova ar putea destabiliza state precum România, consideră premierul Marii Britanii, David Cameron.

„Cred că trebuie să fie foarte clar ce se întîmplă pe continentul nostru. Anul acesta comemorăm 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial, iar acel război a fost despre dreptul unei ţări mici precum Belgia de a nu fi călcată în picioare de vecini. Am fost nevoiţi să învăţăm această lecţie din nou în Al Doilea Război Mondial, cînd acelaşi lucru s-a întîmplat Poloniei, Cehoslovaciei şi altor ţări. În acest fel vedem Europa acum”, a declarat Cameron, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Warrington.

„Nu avem de gînd să lansăm un război european, nu avem de gînd să trimitem flota în Marea Neagră, nu dorim o confruntare militară, dar trebuie să utilizăm puterea economică pe care o avem”, a subliniat premierul britanic, citat de Mediafax.

„Uniunea Europeană şi Statele Unite trebuie să arate Rusiei că ceea ce face este inacceptabil - inacceptabil pentru Ucraina. De asemenea, este inacceptabil pentru că, dacă am sta de o parte fără a face nimic, mîine ar destabiliza ţările baltice, ar destabiliza România, vecinii Rusiei ar începe să simtă presiunile acţiunilor preşedintelui rus Vladimir Putin”, a mai spus David Cameron.

Premierul Marii Britanii crede că presiunile economice dau rezultate, pentru că, „pînă la urmă, Rusia are nevoie de Europa şi de America mai mult decît au nevoie America şi Europa de Rusia”.

„Sigur că multe state europene cumpără gaz şi petrol din Rusia, sigur că beneficiem de investiţii ruse în Marea Britanie. Însă, sincer vorbind, Europa şi America sunt mai puternice dacă adoptă o poziţie comună şi dacă spun: «Dacă veţi continua în acest mod, vom îngreuna lucrurile prin impunerea de sancţiuni». Trebuie să intensificăm presiunile pînă ce Rusia decide să se comporte ca un stat civilizat şi pînă va permite Ucrainei să îşi aleagă propriul viitor. Presiunile vor fi sporite pînă ce domnul Putin îşi schimbă atitudinea şi mai este timp pentru asta”, a încheiat David Cameron.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав