X 
Cutremure stiri: 506

Controlul la frontiera moldo-ucraineană a fost înăsprit

7 aug. 2014,, 18:30   Societate
29740 0
Foto: odessamedia.net
Controlul automobilelor care traversează frontiera moldo-ucraineană a fost înăsprit, pe fondul destabilizării situației din Ucraina. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Poliţiei de Frontieră, Dorin Purice, relatează NOI.md.

Potrivit lui Purice, lipsa unui control riguros din partea forțelor de ordine ucrainene, pe fondul crizei din țara vecină, poate genera cazuri de contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova. În prezent, Poliția de Frontieră activează în cadrul efectivului limită pentru a evita asemenea cazuri, a anunțat Purice.

„Destabilizarea situației din Ucraina poate genera un haos. Lipsa de control din partea organelor de forță ucrainene ar putea genera cazuri de contrabandă, trafic de arme, trafic de arme biologice și de ființe umane. Nu excludem nici faptul că ar putea apărea grupuri criminale din Ucraina, care fug de urmărirea penală și pentru a se adăposti ar putea să treacă ilegal frontiera”, a precizat Purice.

Totodată, șeful Poliției de Frontieră a menționat că problemele de securitate internă sînt abordate periodic într-un cadru larg. În opinia funcționarului, pentru evitarea situațiilor de risc, este necesară o conlucrare mai strînsă între forțele abilitate din țară.

„Problemele de securitate sînt discutate în cadrul reuniunilor pe care le avem cu misiunile EUBAM. E nevoie de o mult mai bună conlucrare cu toate organele de forță pentru a putea preveni sau a reacționa la anumite răsturnări de situație” , a spus Purice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав