X 
Cutremure stiri: 502

Timofti a numit în funcţie şase judecători

9 aug. 2014,, 15:30   Societate
3799 2
Foto : newsmoldova.md
La propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, şeful statului, Nicolae Timofti, a semnat decretele de numire în funcție a șase judecători, anunţă reprezentanţii Preşedinţiei.

Este vorba de magistraţii Petru Triboi, care a fost numit președinte al Judecătoriei Nisporeni, pe un termen de patru ani, Tudor Berdilă – președinte al Judecătoriei Cantemir, Stela Bleșceaga – vicepreședinte al Judecătoriei Rîșcani, municipiul Chișinău, pe un termen de patru ani, Ludmila Ouș – judecător la Curtea de Apel Chișinău, Borislav Babenco – judecător la Curtea de Apel Chișinău, Steliana Lazari – judecător la Judecătoria Orhei.

În cadrul unei reuniuni comune cu magistraţii nominalizaţi, Timofti a declarat că miza procesului de reformare a sistemului judecătoresc este eradicarea corupției. Șeful statului a subliniat că în prezent magistrații beneficiază de condiții optime de exercitare a atribuțiilor de serviciu, fapt care îi obligă să-și facă onest meseria. „Puterea judecătorească își poate recăpăta încrederea cetățenilor doar prin consolidarea calității și transparenței actului de justiție”, a spus Timofti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав