Cutremure stiri: 506

CCI a Moldovei eliberează companiilor certificate de forță majoră

12 aug. 2014,, 15:45   Economie
3876 0
Foto: noi.md
Camera de Comerț și Industrie (CCI) anunță agenții economici care au nevoie de certificate ce atestă evenimentele de forță majoră că pot găsi toată informația necesară referitoare la procedura de obținere a certificatelor pe site-ul CCI (www.chamber.md), la rubrica „forță majoră”, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat emis de CCI, prin „forţa majoră” se înţelege împrejurarea de fapt, imprevizibilă şi de neînlăturat care împiedică, în mod obiectiv şi fără nicio vină din partea debitorului, executarea obligaţiei contractuale a acestuia. La încheierea contractelor de obicei părțile stipulează care sînt condițiile de forță majoră, iar la solicitarea agenţilor economici Camera de Comerţ şi Industrie a țării unde s-a produs evenimentul va constata şi confirma evenimentele de forţă majoră în relaţiile dintre subiecţii activităţii de întreprinzător.

În conformitate cu legislația în vigoare, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova eliberează certificate de forță majoră la solicitarea în scris a agenților economici. Acest document confirmă apariția unor situații de forță majoră pe teritoriul Moldovei, care nu i-au permis agentului economic să-și îndeplinească angajamentele contractuale. Calificarea juridică a circumstanțelor de forță majoră se efectuează în fiecare caz în parte, în funcție de situaţia concretă. Totodată, exonerarea de răspundere ţine exclusiv de competenţa instanţei de judecată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав