Cutremure stiri: 502

Londra: Acele ceasului de la Big Ben sînt oprite patru zile pentru curățenie

19 aug. 2014,, 19:00   Externe
7150 0
Foto: dailymail.co.uk
Acele ceasului de la Big Ben, unul dintre simbolurile Londrei, au fost oprite luni dimineață pentru a permite efectuarea unei operațiuni de curățare care va dura patru zile, dar s-ar putea prelungi și vineri dacă starea vremii nu va permite să se lucreze în ritm normal, anunță EFE.

Miile de turiști care trec zilnic prin fața Palatului Westminster, sediul parlamentului britanic, vor putea vedea în partea superioară a turnului acestei clădiri de 95,7 metri patru muncitori specializați în alpinism utilitar. Aceștia vor avea nevoie de cîte o zi de lucru pentru fiecare din cele patru cadrane de pe turnul cu clopot. Fiecare piesă are 312 elemente din sticlă asamblate într-o ramă metalică.

'Este un proces care necesită multă îndemînare, mai ales avînd în vedere înălțimea la care se lucrează. Dispunem de o echipă de experți, așa încît ceasul va fi curățat foarte bine. Este vorba despre un obiect de patrimoniu național pe care trebuie să-l păstrăm pentru generațiile viitoare', a explicat Steve Jaggs, angajatul care răspunde de întreținerea ceasului.

Mecanismul ceasului va funcționa în tot acest timp, iar clopotul de 16 tone care dă numele turnului de formă pătrată, Big Ben, va continua să bată din oră în oră.

Ceasul de la Big Ben a fost inaugurat în aprilie 1859 și a început să funcționeze doar la sfîrșitul lunii mai a aceluiași an întrucît acele inițiale, din fier, erau prea grele și s-a impus înlocuirea lor cu altele mai ușoare, din cupru.

Turnul Big Ben este vizitat în interior de aproximativ 10.000 de persoane în fiecare an. Intrarea este gratuită, dar se face doar cu programare prealabilă, pe baza unei liste de așteptare care poate ajunge chiar la patru luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав