Cutremure stiri: 502

Burgudji acceptă să vină la Procuratura Generală, dar numai cu avocatul

20 aug. 2014,, 11:36   Societate
2749 0
Foto: vedomosti.md
Deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Ivan Burgudji, suspect în cazul organizării referendumului din 2 februarie, nu exclude că se va prezenta la Procuratura Generală, dar numai în prezența avocatului, notează NOI.md.

Declarația a fost făcută de Burgudji în cadrul unui interviu acordat postului de radio „Europa Liberă”.

Politicianul a calificat drept neîntemeiate acţiunile Procuraturii Generale. În opinia sa, iniţierea dosarului penal împotriva unor deputaţi din autonomia găgăuză este nelegitimă, pentru că aceştia au imunitate ce poate fi ridicată doar cu acordul legislativului autonomiei, a Adunării Populare.
„Cineva tare vrea să destabilizeze situaţia din Găgăuzia. Cuiva nu-i place că la noi e linişte şi îi convine să tulbure apele”, a declarat politicianul.

Deputatul a menționat că de acuzațiile de incitare la vrajbă interetnică și de samavolnicie sînt „o stupiditate”.

„Deputaţii găgăuzi au luat decizia privind desfăşurarea referendumurilor în strictă conformitate cu legea. Nici un prejudiciu de proporţii mari nu a fost cauzat. Referendumurile nu a fost finanţate din bugetul local. Nu ştiu dacă voi da curs viitoarelor citaţii. Mă voi prezenta doar în prezenţa avocatului”, a spus Burgudji.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав