X 
Cutremure stiri: 502

Găgăuzia speră să rezolve în două-trei săptămîni problema livrării merelor în Rusia

12 sep. 2014,, 11:37   Economie
2674 1
Foto: noi.md
Găgăuzia speră ca timp de două-trei săptămîni să rezolve problemele livrării merelor în Rusia, relatează NOI.md. Informația a fost comunicată jurnaliștilor ruși de către bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, în culoarele Summitul Internațional de la Nijni Novgorod.

"La momentul actual noi rezolvăm problema pentru a putea obține permisiunea de export. Sper că vom reuşi să ajungem la un acord referitor la toate problemele, pentru ca într-un termen cît mai scurt, poate peste două sau trei săptămîni, produsele agricole din autonomie să se afle deja pe tejghelele din Rusia. Garantam calitatea produselor noastre", a spus Formuzal.

Potrivit lui, din cauza embargoului, "economia suferă foarte mult și aceste declaraţii triumfătoare ale oficialilor, precum că noi înşine vom mînca propriile mere, le pot spune doar oamenii care nu au nici cea mai vagă idee despre ceea ce este economia, ce este munca unui țăran. Fără pic de îndoială, trebuie să ne aşteptăm la recesiune", a declarat Formuzal, răspunzînd la întrebarea cum poate afecta situația creată schimbul de mărfuri dintre Găgăuzia și Rusia.

El a adăugat că, graţie realizării programului de dezvoltare a horticulturii, Găgăuzia a obţinut în acest an o recoltă de circa 6 mii de tone de mere.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав