Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1422
Preşedintele stiri: 4130

Serviciul Vamal a semnat contractul privind construcția primului scaner staționar (FOTO)

23 sep. 2014,, 09:00   Societate
4996 0
Foto: customs.gov.md
Directorul General al Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei chineze Nuctech Company Limited și consilierul economico-comercial al Ambasadei Republicii Populare Chineze în Republica Moldova Xu Tongkai, în cadrul căreia a fost semnat contractul de livrare și instalare a scanerului staționar la postul vamal Leușeni-Albița, sub formă de ajutor nerambursabil din partea Guvernului Republicii Populare Chineze.

Totodată, în cadrul ședinței, reprezentanții Serviciului Vamal și ai companiei chineze au discutat despre aspectele tehnice ale construcției și instalării scanerului, datorită căruia va fi fluidizat la maximum traficul de mărfuri, iar durata de scanare a unui autocamion se va reduce de trei ori și nu va depăși 2-3 minute.

Lucrările de proiectare deja au fost începute și se planifică ca pînă la finele anului 2014, la frontiera externă a Republicii Moldova cu UE va fi funcțional cel mai performant echipament de scanare.

Scanerele staționare sînt utilizate de autoritățile vamale din mai multe state-membre ale UE și se deosebesc doar prin parametri tehnici superiori, capacitatea de detectare a mărfurilor suspecte, nedeclarate sau tăinuite de organul vamal.

În acest sens, este de menționat faptul că sistemele companiei Nuctech Company Limited sînt instalate şi deja este recunoscută eficienţa acestora în mai mult de 100 de ţări din lume pe cele cinci continente.

Reamintim că acordul de livrare a scanerului staţionar a fost semnat de guvernele Republicii Moldova și Republicii Populare Chineze la 1 şi 8 iulie 2014, cu susţinerea Ambasadei Chinei în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав