X 
Cutremure stiri: 506

La Tiraspol a fost fondat un partid nou – al muncii

9 oct. 2014,, 16:50   Societate
3454 0
Foto: evz.md
În Transnistria a fost creată o nouă formaţiune politică – Partidul Muncii (PM). Congresul fondator al acestuia a avut loc sîmbăta trecută la Tiraspol cu participarea a 163 de delegaţi din cele cinci raioane ale autoproclamatei RMN.

Reprezentanţii PM au relatat agenţiei "Infotag" că scopurile principale ale formaţiunii sînt protejarea intereselor muncitorilor, dezvoltarea businessului mic şi mijlociu, combaterea corupţiei.

Coordonatorul grupului de iniţiativă, Tatiana Culacovskaia, a menţionat la congres că printre sarcinile sale noul partid vede "accelerarea recunoaşterii Transnistriei, asigurarea stabilităţii şi prosperităţii cetăţenilor republicii, promovarea cursului politicii externe spre independenţă şi integrare în spaţiul eurasiatic, aprofundarea cooperării multilaterale cu Federaţia Rusă".

Congresul a ales-o pe Culacovskaia în funcţia de preşedinte al partidului.

Experţii locali consideră că PM este o formaţiune proprezidenţială, creată pentru susţinerea liderului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, în ajunul alegerilor parlamentare (2015) şi prezidenţiale (2016). Despre aceasta vorbeşte cel puţin faptul că Culacovskaia pînă nu demult a fost şefa aparatului partidului proprezidenţial "Vozrojdenie", creat de Şevciuk.

În total în Transnistria sînt 10 partide. Cele mai mari şi mai autoritare sînt "Obnovlenie", care îl critică pe preşedintele Şevciuk, şi Partidul Comunist din Transnistria, care îl susţine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав