Cutremure stiri: 506

Moldova și Spania vor impulsiona cooperarea comercială

6 noi. 2014,, 15:45   Economie
3268 1
Foto: infomoldova.net
Prim-ministrul Iurie Leancă l-a primit pe Ramiro Fernández Bachiller, noul ambasador al Regatului Spaniei în Republica Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti, informează NOI.md.

Oficialii au discutat despre relaţiile moldo-spaniole, cooperarea în structurile internaţionale şi perspectivele de extindere a colaborării bilaterale.

Premierul a menţionat că poziţia Spaniei, stat care susţine ideea extinderii Uniunii Europene, este importantă pentru viitorul Republicii Moldova şi perspectiva ei de aderare la familia europeană. „Avem un potenţial enorm pentru amplificarea relaţiilor cu Spania în plan politic, economic, dar şi în domeniul cultural-umanitar. Sînt încrezător că vom reuşi să realizăm acest obiectiv, iar faptul că Dumneavoastră cunoaşteţi limba română este un argument în plus în acest sens”, a spus prim-ministrul, adresîndu-se diplomatului spaniol.

La rîndul său, Ramiro Fernández Bachiller a subliniat că va contribui la intensificarea relaţiilor dintre cele două state, dinamizarea schimburilor comerciale şi a investiţiilor reciproce, precum şi la promovarea culturii spaniole în ţara noastră. În context, oficialul a precizat că ţara sa este dispusă să sprijine şi mai mult proiectele educaţionale şi de studiere a limbii spaniole în Moldova.

„Spania este un aliat fidel al Republicii Moldova, susţinem integritatea teritorială a ţării, dar şi integrarea europeană. Sîntem deschişi pentru a împărtăşi experienţa noastră în procesul de punere în aplicare a prevederilor Acordului de asociere şi a standardelor europene în ţara Dumneavoastră, iar eu sînt aici pentru a lucra împreună cu autorităţile Republicii Moldova în vederea consolidării relaţiilor moldo-spaniole care au un viitor promiţător”, a spus Ramiro Fernández Bachiller.

Părţile au convenit asupra menţinerii unui dialog permanent.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав