Cutremure stiri: 506

Vinde căpşune proaspete în prag de iarnă. Detalii despre afacerea profitabilă a unui agricultor din Călăraşi

10 noi. 2014,, 09:45   Societate
3988 1
Foto: adihadean.ro
Un locuitor din Călăraşi cultivă căpşune chiar şi în noiembrie. Bărbatul spune că are parte de o recoltă bogată şi nu duce lipsă de clienţi pînă la începutul iernii. Potrivit lui, afacerea este una profitabilă şi fără prea multe bătăi de cap.

Ion Guţan este lemnar de profesie, iar de anul trecut a început să cultive căpşune de toamnă, pe care le vinde la piaţa din Călăraşi.

"Se vînd foarte bine, vă daţi seama la un preţ de cincizeci de lei fiecare îşi permite cel puţin să guste. Nu se ajunge, se face coadă şi rînd. Cînd mă duc la piaţă, vor toţi", spune Ion Guţan.

Agricultorul spune că afacerea este una profitabilă, deoarece căpşunele nu necesită o îngrijire specială sau cheltuieli prea mari.
"Este uşor în primul rînd de lucrat la ele. Nu trebuie să stai aplecat. Trebuiesc udate odată la patru zile", a mai spus bărbatul.

Ion Guţan culege săptămînal cîte 20 de kilograme de căpşune. Plantele dau rod pînă în luna decembrie. După cîteva luni de iarnă, acestea vor înflori din nou.

"Denumirea este San Andreas, soiul vine din America. Materialul săditor e adus din Spania. Sînt gustoase, aromate, fructul face 60 de grame per căpşună", a conchis Ion Guţan.

Un kilogram de căpşune din grădina lui Ion Guţan costă 50 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав