X 
Cutremure stiri: 502

Banii au fost colectaţi! Ce urmează? (FOTO)

11 noi. 2014,, 13:45   Societate
3164 0
Foto: noi.md
În sfîrşit voluntarii au colectat 15 mii de lei pentru amenajarea scuarului Teatrului „A. P. Cehov”. Ce se întîmplă acum pe acest teritoriu, care dintre planuri au fost deja realizate? Agenţia NOI.md a încercat să clarifice lucrurile.

Obiectivul proiectului a fost reamenajarea teritoriului în faţa Teatrului „A. P. Cehov”. Organizatorii şi-au propus să scape de automobilele parcate pe bordură, să facă cărări, să instaleze coşuri de gunoi, să repare felinarele, iar în locul havuzului distrus să ridice un amfiteatru”.

În blogul său persoanele entuziasmate susţin că pentru proiect au făcut donaţii în total circa 1000 de oameni. Pe pagina lor sînt plasate proiectele tuturor schimbărilor şi cheltuielile ulterioare.

În pofida faptului că la începutul lunii noiembrie pe acest teritoriu nu s-au înregistrat schimbări considerabile, totuşi procesul de salubrizare a demarat. Deja a fost săpat gazonul pentru instalarea unor dispozitive speciale de irigare. Voluntarii au curăţat întreg teritoriu. În afară de aceasta, la şedinţa săptămînală a Primăriei edilul capitalei Dorin Chirtoacă i-a dat pretorului sectorului Centru indicaţia să ia în primire acest teritoriu şi să facă totul pentru a ajuta voluntarii la reamenajarea acestei zone de odihnă.

Mai trist arată un alt proiect al arhitecților polonezi „Atelierul de intervenţii în spaţiul public”, în parcul aflat la intersecţia străzilor Sfîntul Andrei şi Ivan Zaikin. Această zonă arată la fel de neatractivă, distrusă şi abandonată. Cine în acest caz are nevoie de asemenea proiecte-fantome sau este doar o aparenţă a acestora? Îţi aminteşte de versurile din poezia lui Maiakovscki: „... reese că cineva are nevoie de ele? Cineva totuşi le vrea?”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав