Cutremure stiri: 506

Munteanu: Securitatea statului trebuie pusă la loc de frunte

31 dec. 2014,, 13:10   Politică
4477 3

Foto: noi.md

Vicepreședintele Partidului Liberal Valeriu Munteanu consideră că cel mai important eveniment al anului care trece a fost scrutinul din 30 noiembrie. Deși rezultatul a oferit posibilitatea continuării parcursului european, deputatul se arată convins că modelul defectuos după care a fost guvernată țara în ultimii ani nu poate fi repetat, informează NOI.md.

„Este un an important pentru Moldova, alegerile de la sfîrșit de an ne permit, cel puțindupă numărul de mandate, să urmăm mai departe drumul spre UE. Acest rezultat însă urmează să fie îndreptățit, partidele politice trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor cetățenilor. Reversul acestui rezultat ar fi însemnat aruncarea Republicii Moldova într-un neant, într-o oază de instabilitate și insecuritate. Cu toate lecțiile care derivă din aceste alegeri, rezultatele scrutinului au demonstrat că în ultimii ani s-a guvernat prost, s-a trișat”, a menționat Munteanu.

În opinia deputatului, una dintre principalele sarcini ale partidelor de guvernare ar urma să fie asigurarea securității, demers care poate fi realizat prin apropierea de NATO și UE, spune Munteanu. „Securitatea trebuie pusă la loc de frunte, avînd în vedere pericolul care planează asupra Republicii Moldova, din cauza tendințelor imperialiste ale Federației Ruse. Acest deziderat suprem să fie în vizorul partidelor proeuropene”, a precizat deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав