Cutremure stiri: 506

Demisia lui Victor Parlicov, declarată legală

20 ian. 2015,, 11:56   Economie
3811 2

Foto: bani.md

Eliberarea lui Victor Parlicov din funcția de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică este perfect legală. Hotărîrea a fost pronunțată astăzi de magistrații Curții Constituționale, care au examinat sesizarea depusă în acest sens de fostul deputat Veaceslav Ioniță, notează NOI.md.

Parlamentul l-a demis pe Victor Parlicov din funcția de director general al ANRE în iulie 2014, decizia fiind luată în baza verdictului definitiv al instanței de judecată, care a decis că Parlicov nu poate deține funcții publice pe parcursul unui an de zile. Atunci acesta fost acuzat de încălcarea normelor privind secretul de stat.

Parlicov a declarat anterior că decizia Parlamentului are conotație politică și este neîntemeiată din punct de vedere juridic. Hotărîrea Curții Constituționale de astăzi este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Precizăm că Victor Parlicov a mai fost demis o dată în 2013, însă Curtea Constituțională, în luna septembrie a aceluiași an, a declarat această decizie neconstituțională și funcționarul a fost repus în funcție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав