Cutremure stiri: 502

Cît trafic de internet utilizează un moldovean pe lună

13 dec. 2021,, 10:45   Ştiinţă şi IT
643 0

Un utilizator care a accesat Internetul mobil de pe smartphone a generat în medie un trafic lunar (AUPU) de 5,1 GB, iar un utilizator care a folosit accesul dedicat la Internet – un AUPU de 28,8 GB, transmite noi.md cu referire la agora.

Tot mai mulți moldoveni devin consumatori de Internet mobil. Un utilizator de internet mobil de pe un smartphone, generează lunar un trafic lunar mediu de 5,1 GB, iar un utilizator care a folosit accesul dedicat la Internet – 28,8 GB, arată datele statistice privind evoluția pieței serviciilor de acces la Internet mobil, agregate de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI),

Numărul total al utilizatorilor care au accesat Internetul mobil prin rețele 4G a crescut cu circa 25,5% în trimestrul trei al anului curent, față de sfîrșitul anului 2021 și a alcătuit circa 2,1 milioane de persoane.

Volumul total al veniturilor realizate de furnizori, în perioada de raportare, a înregistrat o creștere de 8%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, și a alcătuit 338,8 milioane de lei. Veniturile realizate din vînzarea Internetului mobil dedicat au scăzut cu 17,5% și au totalizat 48,1 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав