Cutremure stiri: 506

Invitați din cinci țări se vor întruni la Festivalul Internațional „J.S. Bach” în Moldova

21 mar. 2015,, 13:00   Societate
2810 0

Foto: fest.md

Invitații din Ungaria, Rusia, România, Ucraina vor urca pe scena Sălii cu Orgă, alături de participanții din Republica Moldova, pentru a participa la Festivalul Internațional „J.S. Bach”, aflat la ediția a V-a.

În perioada 27 martie – 3 aprilie se vor desfășura un șir de concerte dedicate celebrării celei de-a 330-a aniversări a marelui Bach, născut la 21 martie 1685.

Festivalul se va deschide vineri, 27 martie, cu un recital de orgă susținut de reputatul organist maghiar Janos Palur. Programul concertului va include creații pentru orgă de J.S. Bach, dar și o lucrare ce va răsuna în premieră la Chișinău –„Messe Solennelle” pentru cor și două orgi de celebrul organist și compozitor francez Louis Vierne. Pe 29 martie, festivalul va continua cu un recital de pian oferit de Eduard Kunz, unul dintre cei mai valoroși tineri pianiști ruși.

Marți, 31 martie, Zoli TOTH Project din România va prezenta un spectacol neobișnuit, cu genericul „Bach in ShowBiz”. Genul clasic este combinat cu cel pop, rock sau folclor românesc, totul fiind acompaniat de proiecții video 3D.

Festivalul va culmina vineri, 3 aprilie, cu o capodoperă din creația instrumentală a lui Bach – Cele șase concerte brandenburgice. Pentru prima dată la Chișinău, acestea toate vor răsuna într-o singură seară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав