X 
Cutremure stiri: 502

Rusia este interesată în impulsionarea cooperării militare cu Moldova

25 mar. 2015,, 12:00   Politică
5988 12
Россия заинтересована в активизации военного сотрудничества с Молдовой
Foto: army.md
Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Viorel Cibotaru, a avut marți o întrevedere cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, au comunicat pentru NOI.md surse din cadrul Serviciului de presă al instituției.

În cadrul primei întrevederi cu Viorel Cibotaru în calitate de ministrul al Apărării, Farit Muhametşin a reiterat disponibilitatea părții ruse de a intensifica relațiile de colaborare cu Republica Moldova, prin menţinerea unui dialog constructiv în toate domeniile de interes comun, inclusiv cel militar.

Viorel Cibotaru l-a informat pe oficialul rus despre priorităţile Guvernului şi ale noii conduceri a Ministerului Apărării, printre care reformarea sectorului de securitate şi apărare, adaptarea Strategiei securităţii naţionale a Republicii Moldova, profesionalizarea Armatei Naţionale, dar și consolidarea măsurilor de protecţie socială a militarilor.

Colaborarea militară dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă a demarat în anul 1997. În ultimii ani, contactele bilaterale dintre ministerele apărării ale celor două se află într-o perioadă inactivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав