X 
Cutremure stiri: 502

În Transnistria vor fi reduse tarifele la apa pentru irigare

7 apr. 2015,, 16:15   Societate
3258 1
Foto: reporterntv.ro
Guvernul autoproclamatei RMN intenţionează să sprijine agricultorii prin reducerea tarifului la serviciile de aprovizionare cu apă pentru irigare. Vicepremierul Maia Parnas a spus în cadrul şedinţei cu preşedintele că, "avînd în vedere dificultăţile economice şi lipsa resurselor financiare suplimentare, se propune, în particular, un tarif de două niveluri la serviciile de aprovizionare cu apă pentru irigarea terenurilor agricole", scrie agenţia "Infotag" cu referire la site-ul cabinetului de miniştri.

"Fermierii vor avea de ales: tarif de 0,7 ruble ($0,06) pentru un metru cub de apă cu condiţia transmiterii unei părţi din recoltă de pe terenurile irigate pentru asigurarea nevoilor statului sau tarif de 2 ruble ($0,18) fără condiţia de transmitere a recoltei".

Guvernul speră că tariful de două niveluri "va permite, dintr-o parte, stimularea agricultorilor de a iriga terenurile pe care se cultivă preponderent legume şi fructe, iar din alta – asigurarea unei părţi din nevoile statului de legume şi fructe".

Parnas a afirmat că pentru cooperativele agricole se planifică un tarif la serviciile de aprovizionare cu apă pentru irigare de 0,7 ruble.

Tariful maxim pentru servicii de aprovizionare cu apă pentru irigare este de 2,47 ruble pentru 1 m.c., iar pentru populaţie – 4,52 ruble. În RMN circa 275 de mii de ha sînt terenuri agricole, dintre care irigate – mai puţin de 15 mii ha.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав