Cutremure stiri: 506

Avioanele de vînătoare RAF au interceptat bombardiere rusești în apropierea de spațiu aerian britanic

15 apr. 2015,, 11:15   Externe
5453 2

Foto: rusplt.ru

Avioanele de vînătoare ale aviației britanice (RAF) de tip Typhoons au fost nevoite să intervină pentru a intercepta două bombardire rusești în apropierea spațiului aerian britanic azi 14 aprilie 2015. Ministerul Apărării de la Londra a confirmat incidentul survenit pe fondul unui exercițiu NATO ce se derulează în nordul Scoției și care implică mai mult de 50 de nave de război.

Ministerul Apărării a declarat că "avioanele Typhoons, de la RAF Lossiemouth, au intrat în acțiune, după ce avioanele rusești au fost identificate că zboară aproape de spațiul aerian al Marii Britanii". Ulterior avioanele rusești s-au întors și au zburat înapoi spre nord, ocolind Norvegia. Responsabilul Ministreului Apărării Jonathan Beale spune că avioanele rusești au fost aeronave bombardier de tip "BEAR".

Acesta este cel mai recent dintre multele incidente similare în care au fost implicate aeronave militare rusești ce au zburat în apropierea spațiului aerian al Marii Britanii.Nu a fost nici un comentariu imediat după incident Ministerul Apărării rus nu a făcut nici un comentariu, însă a negat orice ilegalitate în incidentele petrecute anterior și a descris patrulele aeriene ca ca fiind unele "de rutină".

Tot în cursul zilei de azi, Royal Navy a autorizat distrugătorul HMS Argyll să urmărească alte trei nave rusești, inclusiv un distrugător, care au traversat Canalul Mînecii. Tensiunile dintre NATO și Rusia au crescut în ultimele luni după ce rolul Moscovei a devenit esențial în conflictul din Ucraina precum și în anexarea penisulei Crimeea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав