Cutremure stiri: 502

Gaburici cere verificarea informațiilor prezentate de Chetraru

8 mai. 2015,, 15:42   Politică
5176 2

Foto: noi.md

Informația prezentată ieri de șeful CNA, Viorel Chetraru, potrivit căruia banii furați de la cele trei bănci ar fi investiți în lucrările de la aeroport, va fi verificată de o comisie specială. Premierul Chiril Gaburici a cerut astăzi crearea unui grup de lucru interdepartamental, care să prezinte Guvernului o analiză a situației de la aeroport, notează NOI.md.

„Am luat act de informația prezentată ieri în Parlament de către directorul Centrului Național Anticorupție, precum că o parte din banii dispăruți din bănci s-ar afla, sub anumite forme, în investițiile care au loc în Aeroportul Internațional Chișinău. În acest context, solicit convocarea de urgență a unui grup de lucru interdepartamental, coordonat de Centrul Național Anticorupție, în comun cu Ministerul Economiei, Autoritatea Aeronautică Civilă și Ministerul Afacerilor Interne, care, în decurs de o săptămînă, să prezinte Guvernului o analiză complexă a situației, să verifice dacă există sau nu încălcări, care sînt ele și cine se face vinovat”, a subliniat premierul.

De asemenea, Chiril Gaburici a solicitat ca aceste instituții să verifice cum este respectat contractul cu privire la concesionarea Aeroportului Chișinău. „Dacă există încălcări, domnule Chetraru, vă rog să veniți cu soluții și propuneri exacte cum acționăm mai departe, pentru că nu putem admite așa ceva”, a declarat premierul în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав