X 
Cutremure stiri: 502

„CRONOGRAF” ne invită să fim „turiști în spațiu”

9 mai. 2015,, 15:00   Societate
2951 0

Foto: noi.md

Pe 12 mai, începînd cu ora 19.00, în incinta Centrului Cultural Odeon va avea loc Gala de deschidere a Festivalului Internațional de Film Documentar „CRONOGRAF”, notează NOI.md.

Anul acesta, la deschiderea Festivalului, organizatorii ne invită să fim „turiști în spațiu” cu ajutorul filmului primului film din cadrul Festivalului - „Space tourist” (Turiști în spațiu). Este vorba despre o producție elvețiană semnată de binecunoscutul regizor și producător de film Christian Frei, unul dintre cei mai buni documentariști din lume, fost președinte al Comisiei de pe lîngă Ministerul Culturii din Elveția între anii 2006-2009, iar începînd cu anul 2010 – președintele Academiei de Film din Elveția.

În documentarul „Turiști în spațiu”, Christian Frei se axează pe unul dintre cele mai vechi visuri ale omului: să părăsească planeta Pămînt ca o „persoană obișnuită” și să călătorească în spațiul cosmic. Acest documentar urmărește drumul lui Anousheh Ansari, prima femeie turist în spațiul cosmic, și îi arată pregătirile pentru zborul de pe Stația Spațială Internațională. O secvență din film reflectă încercările lui Dumitru Popescu, un tînăr din România, care visează să zboare și el în spațiul cosmic.

„Unii oameni mă judecă că am cheltuit prea mulți bani pentru un vis. Dar cum stabilești prețul unui vis? Eu aș merge în spațiu chiar dacă asta ar însemna bilet într-o singură direcție, chiar dacă ar însemna să plec și să nu mă mai întorc niciodată, chiar dacă ar presupune să-mi pierd viața! Eu sînt pregătită să plătesc orice preț… pentru a ajunge în cosmos”, sînt spusele lui Anousheh Ansaris.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав