X 
Cutremure stiri: 502

Liban: 20 de persoane rănite în timpul unui miting împotriva crizei deşeurilor menajere

26 aug. 2015,, 14:30   Externe
3520 1

"Мусорный" митинг в Бейруте: протестующие закидали камнями полицейских
Foto: m-securitynews.ro

Cel puţin 20 de protestatari au fost răniţi duminică la Beirut în ciocniri cu forţele de ordine în timpul unui miting împotriva crizei deşeurilor menajere, a informat Crucea Roşie libaneză, informează AFP, preluată de Agerpres.

Ciocniri violente au început încă de sîmbătă între poliţişti şi un grup de protestatari în timpul unei demonstraţii împotriva incapacităţii guvernului de a găsi o soluţie la criza deşeurilor menajere care umplu străzile de săptămîni.

Duminică, două sute de tineri, dintre care unii cu feţele acoperite, au aruncat cu proiectile - pietre şi sticle umplute cu nisip - asupra forţelor de ordine şi au încercat să îndepărteze sîrma ghimpată în spatele căreia se aflau comasaţi poliţiştii. Poliţia a ripostat şi a folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene, fiind auzite de asemenea focuri de armă.

Protestele violente pentru a doua zi consecutiv împotriva guvernului l-au făcut pe premierul Tammam Salam să ameninţe cu demisia, notează Reuters. Într-un mesaj televizat, Salam a avertizat că Libanul se îndreaptă către colaps, iar el nu doreşte să ia parte la asta. Vizîndu-i pe politicenii libanezi, el a afirmat că cea mai mare problemă a ţării este gunoiul politic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав