Cutremure stiri: 502

Comunitatea energetică: ANRE a confirmat că nu este independentă

4 sep. 2015,, 11:30   Economie
4237 4
Энергосообщество: НАРЭ подтвердило отсутствие своей независимости
Foto: gagauzinfo.md
Comunitatea Energetică Europeană consideră că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) din Republica Moldova a cedat în fața presiunilor politice, sistînd pentru 60 de zile propria decizie din 18 iulie 2015 privind aprobarea noilor tarife la energia electrică și gazele naturale pentru consumatorii finali, informează NOI.md.

Într-un comunicat difuzat de Secretariatul Comunității Energetice se menționează că decizia luată de ANRE reprezintă o lovitură serioasă pentru încercările anterioare ale instituției de a îndeplini angajamentele Moldovei asumate în cadrul Tratatului Comunității Energetice și încetarea investigației privind încălcarea drepturilor, inițiată de Secretariatul Comunității Energetice. Se subliniază că decizia ANRE confirmă o dată în plus că acest organ regulator nu este independent, ceea ce contravine principiilor de bază ale Comunității Energetice Europene și ale Republicii Moldova.

Anterior Comunitatea Energetică Europeană a salutat majorarea în Moldova a tarifelor la energia electrică și gazele naturale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав