Cutremure stiri: 506

Direcţia Construcţii Capitale din Chişinău ar putea rămâne fără angajaţi

9 sep. 2015,, 10:30   Capitala
3242 1
Сотрудники управления капитального строительства три месяца не получают зарплаты
Foto: argumeenti.md
Angajaţii Direcţiei Construcţii Capitale din Chişinău nu şi-au primit salariul de trei luni. Mai mult, administraţia întreprinderii nu poate achita nici facturile pentru utilităţi. Totul se întâmplă după ce instanţa de judecată a aplicat sechestru pe conturile bancare ale instituţiei.

Oamenii spun că, dacă nu-şi vor ridica banii nici luna viitoare, îşi vor da demisia.

Lilia Iftimi a fost nevoită să împrumute bani de la rude pentru a le cumpăra rechizite şcolare copiilor. Din salariul soţului reuşeşte doar să achite facturile.

"Preţurile s-au majorat şi avem nevoie urgent de salariu. Ne este foarte dificil. Împrumutăm şi părinţii ne mai ajută, doar aşa. O să trebuiască să găsim un alt serviciu", a declarat angajata la Direcţia Construcţii Capitale Chişinău, Lilia Iftimi.

Oamenii spun că această situaţie nu mai poate fi tolerată:

"Sperăm că curând se va rezolva problema, astfel vom fi nevoiţi să plecăm de aici, fiindcă nu putem sta la nesfârşit fără salariu."

"Am doi copii care învaţă şi trebuie să le plătesc contractele. Ne descurcăm cu ajutorul care la soţie, care la soţ, care mai lucrează în altă parte şi le dă salariul la timp", a spus un alt angajat, Nicolae Baciu.

Instituţia nu a achitat nici facturile la curent şi serviciile de telefonie.

"Şi energia electrică, şi telefonia, şi toner, ce doriţi aici am. Sunt toate neplătite, nu avem bani, nu ne permite să facem transferuri", a explicat contabilul-şef de la Direcţia Construcţii Capitale, Iulia Iovu.

Conturile bancare ale Direcţiei Construcţii Capitale au fost blocate în luna iulie. În 2007, o firmă de construcţii, administrată de fostul consilier municipal Oleg Onişcenco, a renovat faţadei Liceului "Mihail Koțiubinski". Autorităţile au solicitat antreprenorului să stopeze lucrările pe motiv că ar fi de proastă calitate. Antreprenorul a continuat însă lucrările, iar Primăria i-a achitat doar 100.000 din cele 3,7 milioane prevăzute în contract. Ulterior, firma de construcţii a cerut despăgubiri în valoare de 10 milioane de lei.

"S-au depus nişte plângeri pe la toate organele abilitate pentru a vedea ce se întâmplă. Legea permite ca să fie plătite salariile respective, cu acordul executorului judecătoresc. La ora actuală noi acordul lui nu-l avem. Avem refuz de a da drumul al salarii şi impozite", a spus şeful Direcţiei Construcţii Capitale Chişinău, Roman Sofroni.

Direcţia Construcţii Capitale chetuieşte lunar, pentru salariul celor 60 de angajaţi, peste 300.000 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав