X 
Cutremure stiri: 502

Păpușari internaționali vor prezenta spectacole inedite la Teatrul „Licurici”

28 sep. 2015,, 14:30   Societate
2743 1

Foto: moldova.org

În perioada 28 septembrie – 4 octombrie curent, în incinta Teatrului Republican de Păpuși „Licurici” se va desfășura Gala Internațională a Teatrelor de Păpuși cu genericul „Licurici – 70”, informează NOI.md.

Festivalul din anul acesta a ajuns la cea de-a V-a ediție. Pe parcursul unei săptămîni, păpușarii din Bulgaria, China, Israel, România, Turcia, Ucraina și Moldova vor prezenta zilnic cîte trei spectacole inedite.

Festivalul este inaugurat de ziua nașterii regretatului Titus Jucov, care ar fi împlinit 65 de ani, cel care a ctitorit această gală și a diriguit activitatea Teatrului timp de peste trei decenii. Titus Jucov a realizat peste 70 de spectacole de păpuși, dăruind bucurie și lumină micului spectator prin creațiile scenice memorabile, precum „Luceafărul”, „Rățușca cea urîtă”, „Făt-Frumos din lacrimă”, „Harap Alb”, „Planeta de rouă” și altele.

În seara inaugurării, începînd cu ora 17.00, va avea loc spectacolul „Luceafărul”.

„Un festival internațional al teatrelor de păpuși este, în primul rînd, o șansă. O șansă extraordinară pentru public, regizori, actori, scenografi, compozitori, coregrafi, manageri, tehnicieni. O posibilitate unică de a înțelege o dată în plus că teatrul se face numai și numai pentru spectatori”, menționa regretatul Titus Jucov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав