Cutremure stiri: 506

Sandu, gata să candideze la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

9 oct. 2015,, 10:06   Politică
4928 9

Foto: zdg.md

Fostul ministru al Educaţiei, Maia Sandu, este gata să candideze la Preşedinţia Republicii Moldova, în situaţia în care şeful statului ar fi ales prin vot direct, de către popor.

„Înţeleg că am ajuns în această situaţie nu pentru că sînt cea mai bună, dar pentru că am avut oportunitatea, am fost într-o funcţie publică şi am putut să arăt nişte lucruri. Sînt mulţi alţi oameni care dacă ar fi avut aceeaşi oportunitate ar fi arătat şi ei că sînt foarte buni. Şi pentru că am avut această oportunitate şi mă simt responsabilă, într-un fel, m-am gîndit că ceea ce aş putea eu să încerc să fac, dacă s-ar ajunge la situaţia ca preşedintele ţării să fie votat prin vot direct, de către popor, atunci m-aş gîndi la modul cel mai serios să candidez”, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Interpol”, de la TV7.

Întrebată de ce nu este gata să se implice într-un proiect politic, dar este gata să candideze la şefia statului, Maia Sandu a spus că fondarea unui partid politic costă enorm şi că în RM poţi să-ţi faci partid doar fiind extrem de bogat. O campanie pentru alegeri prezidenţiale însă o poţi cîştiga şi cu bani puţini, afirmă fostul ministru.

„Am analizat acest lucru şi am ajuns la concluzia că în această ţară nu poţi să faci un partid politic dacă nu eşti suficient de bogat. Pentru oameni ca mine, care nu sînt foarte avuţi, este practic imposibil să iniţiezi un partid politic. Aceasta este cea mai mare piedică. Şi o campanie pentru preşedinţie presupune bani, dar poţi s-o faci şi cu 20 de mii de lei dacă nu ai mai mult sau poţi s-o faci şi cu două milioane de lei, aici depinde deja de ce poţi să-ţi permiţi. Dacă ai şanse, poţi să treci şi cu 20 de mii. Dacă nu ai şanse, poţi să nu treci şi cu sute de milioane de lei”, a adăugat Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав