X 
Cutremure stiri: 502

Peste 20 de mii de arbori și arbuști vor fi plantați în capitală de Ziua înverzirii plaiului

17 oct. 2015,, 12:30   Societate
3255 0

Foto: wol.az

Anul acesta, conform planificărilor, Ziua înverzii plaiului în capitală se va desfășura în ultima sîmbătă a lunii curente. În această zi este preconizată plantarea a peste 20 de mii de arbori și arbuști, informează NOI.md.

Potrivit șefului Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, Eliferii Haruța, Ziua înverzirii se va desfășura sub genericul „Un arbore pentru dăinuirea noastră”. Pe parcursul acestei zile urmează a fi plantați 14 mii de arbori și 6200 de arbuști. Cei mai mulți arbori plantați vor fi de tei – 4000. De asemenea, vor completa flora capitalei o mulțime de puieți de salcie, salcîm, stejar și de alte specii, iar dintre soiurile de arbuști – de magnolie, iasomie și trandafir.

„Înverzirea se vaefectuaîntoatesectoarele din capitală. În cazul în care nu se va reuși sîmbătă să se planteze absolut tot ce ne-am preconizat, vom continua și în următoarele două săptămîni”, a declarat Eliferii Haruța, contactat de NOI.md.

Sursacitată a menționat că, deocamdată, acțiunile planificate așteaptă aprobarea Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав