Cutremure stiri: 506

RENAULT PREZINTĂ CONCEPT-CARUL COUPE CORBUSIER

26 oct. 2015,, 15:31   Ştiri Auto
3967 0
Фото: Renault
Echipa de designeri ai Grupului Renault prezintă un proiect al automobilului sec.XXI - concept-carul Coupe Corbusier- în memoria celebrului designer, pionier al modernismului și funcționalismului francez Le Corbusier(1887-1965).

Ideile lui Corbusier
Acum doi ani atenția designerilor Grupului Renault a fost axată pe «obiectivele culturii franceze » și «secolul de aur» al automobilului, care a revenit anilor 1930. În perioada interbelică a apărut arhitectura modernistă și cea a automobilului contemporan. În Europa, numărul proprietarilor de automobile a crescut considerabil și după cel de-al doilea război mondial acest fapt a influențat modul de viață al oamenilor. Moștenirea lui Le Corbuzier a devenit obiect de studiu, deoarece ideile lansate de acesta în acele timpuri în mare parte au stat la baza designului automobilelor de azi.
Echipele de designeri ai Grupului Renault studiază mereu tendințele care nu țin neapărat de lumea automobilelor. Aceste cercetări inspiră noi soluții și conferă un nou punct de vedere asupra automobilelor. Simplitatea construcției, eleganța liniilor geometrice jocul măiestrit al luminii – aceste idei au contribuit la crearea conceptului Coupe Corbusier.
Grupul Renault aduce un omagiu arhitectului-vizionar și designerului care a propus o soluție nouă pentru arhitectura selectă și a făcut-o mai accesibilă. .
RENAULT– FIDELO ARTEI
Colecția - unicat a obiectelor de Renault include peste 300 de lucrări, inclusiv tablouri,sculpturi, desene și compoziții arhitecturale, create de circa 30 de artiști plastici din Franța și alte țări între anii 1967 – 1985.
Din start, scopul companiei Renault a fost nu achiziționarea unor lucrări finisate, ci proiectele comune cu artiștii plastici contemporani, interesați de lumea industriei. De aceea lor li se oferă asistență logistică, tehnologică și financiară, grație căreia artiștii plastici au creat lucrări originale în condiții maxim confortabile. În țările, unde activează Renault, cu regularitate au loc expoziții, care prezintă lucrări selectate din colecție.
Renault continuă să colaboreze cu artiști din diverse țări. Astfel, colecția Renault s-a completat cu lucrările artiștilor plastici din EAU Ebitasam Abdulaziz, Turcia – Arslan Șucan, China – Ven Fani și He Ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав