Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Batrîncea, despre candidatul comun la prezidențiale: „Dacă nu-l găsim, PSRM va înainta propriul candidat”

6 iul. 10:45   Politică
3187 0

Deși opoziția nu a stabilit deocamdat un candidat comun pentru alegerile prezidențiale, unele partide care participă la discuții au anunțat deja numele candidaților proprii.

Asta va face și PSRM, dacă nu se va ajunge la un consens, a declarat ieri seară, la Cutia Neagră de la TV8, deputatul BCS, Vlad Batrîncea. Cît privește referendumul, socialiștii îl vor boicota, deoarece îl consideră ilegal.

„Acest referendum a fost inițial inițiat ilegal. Legislația electorală a fost modificată în an electoral, ceea ce este o încălcare a legilor țării și a recomandărilor Consiliului Europei. Noi considerăm că acest referendum nu este despre integrarea europeană, dar este un paravan și un instrument electoral pentru Maia Sandu pentru alegerile prezidențiale. El nu poate avea loc într-o zi cu alegerile prezidențiale. De aceea noi nu considerăm acest referendum legitim”,a declarat deputatul BCS, Vlad Batrîncea.

Anterior, drept replică la astfel de acuzații din partea acuzații din partea opoziției, partidul de la guvernare a explicat că s-a decis ca referendumul să fie organizat în aceeași zi cu prezidențialele, pentru a atrage mai mulți oameni la urne, așa cum practica ultimilor ani a arătat că la referendumuri alegătorii sînt mai pasivi. Cît despre candidatul comun pentru opoziție, Batrîncea spune că încă se poartă discuții.

„ - Cu mai multe partide, inclusiv acele care au înaintat candidații și cei care încă nu au înaintat candidații. Că sînt așa partide.


- Ăștia din blocul „Pobeda”, dumneavoastră aveți o discuție legată de candidat?

- Nu, cu acest grup sau organizație noi nu avem discuții în acest sens. Sunt concurenți politici și ne sînt oponenții și în teritorii”.

Vicepreședintele parlamentului susține că dacă discuțiile vor eșua, există un alt plan.

„ - În cazul în care candidatul unic nu va fi depistat, evident că PSRM-ul va înainta propriul candidat.

- Cine ar putea fi acest candidat. Evident că și domnul Dodon. Noi cunoaștem rating-ul. Partidul poate aproba, mă rog și are atribuții de a aproba și alte candidaturi. Vom lua decizii legale.

- Dar nu aveți siguranța că va fi domnul Dodon?

- Îmi pare că am fost explicit. Noi sîntem în discuții și încă nu am pus punct”.

Alegerile prezidențiale, dar și referendumul de aderare la Uniunea Europeană vor avea loc la 20 octombrie 2024. Pînă acum printre cei care șiau anunțat intenția de a candida, sînt actuala șefă de stat, Maia Sandu, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi și fostul premier, lider al PLDM, Vlad Filat. La fel- fostul președinte al Platformei DA, Andrei Năstase, liderul PDCM, Ion Chicu, iar anul trecut și istoricul Octavian Țîcu spunea că va candida independent.

8
3
1
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?