Cutremure stiri: 506

Oamenii de știință au înaintat o nouă teorie a apariției Lunii

29 sep. 19:00   Externe
3 ore in urma 774 0

Oamenii de știință americani de la Universitatea din Pennsylvania au prezentat o nouă ipoteză a originii Lunii, respingînd principala teorie a apariției satelitului natural al planetei noastre.

Studiul este publicat în ediția științifică The Planetary Science Journal (TPSJ), informează gazeta.ru
Conform ipotezei principale, Luna s-a format din fragmente după coliziunea Pămîntului cu o altă planetă la începutul existenței sale.
Cercetătorii susțin că în teoria alternativă a capturării cu schimb de obiecte binare, gravitația Pămîntului a separat aceste corpuri, capturînd unul dintre obiecte - Luna - și transformîndu-l în satelit.
Potrivit oamenilor de știință, drept mărturie a teoriei lor este localizarea satelitului în raport cu planeta. Dacă Luna s-ar fi format din resturi, ar fi trebuit să se rotească deasupra ecuatorului Pămîntului. Dar Luna se mișcă pe o traiectorie diferită.
Experții cred că Pămîntul ar fi putut captura un satelit chiar mai mare decît Luna - un obiect de mărimea lui Mercur sau chiar a lui Marte - dar orbita rezultată ar fi fost instabilă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав