Cutremure stiri: 506

Doi români au intrat ilegal în Republica Moldova. S-au aventurat la pescuit

30 sep. 20:00   Societate
4 ore in urma 1027 0

Poliţiştii de frontieră documentează doi cetățeni români care au trecut fraudulos frontiera de stat şi au încercat să pescuiască ilegal în rîul Prut. Cazul a fost înregistrat în zona de competență a Sectorului Poliţiei de Frontieră Costești.

Astfel, aflată într-o misiune de serviciu, cu ajutorul dronei, patrula Poliției de Frontieră a observat două persoane în timp ce traversau grăbit barajul de pe lacul Costești, înaintînd spre malul moldovenesc al Prutului.

Imediat, grupa de intervenție s-a deplasat la faţa locului unde a depistat cele două persoane cu ustensile de pescuit asupra lor. În urma verificărilor s-a stabilit că sînt cetăţeni români cu vîrste de 14 şi 20 de ani.

Aceștia și-au recunoscut ilegalitatea comisă, precizînd că au intrat clandestin în R. Moldova cu intenția de a pescui.

În cauză au fost inițiate cercetări penale sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.


Conform Acordului de readmisie încheiat între Republica Moldova şi România, cei doi tineri au fost predaţi autorităţii de frontieră a statului vecin.

0
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав