X 
Cutremure stiri: 506

Poliția a atenționat cetățenii să evite deplasările: Există riscul ca în unele zone să cadă crengi sau arbori

30 sep. 22:57   Societate
2 ore in urma 512 0

Poliția a atenționat cetățenii să evite deplasările în contextul ploilor puternice.

Oamenii legii au avertizat că există riscul ca în unele zone să cadă crengi sau arbori, transmite moldpres.

De asemenea, există riscul de deteriorare a firelor electrice, prezența cărora la sol prezintă un pericol. În aceste condiții, șoferii sunt îndemnați să parcheze mașinile în locuri sigure și să evite deplasările neîntemeiate, mai ales însoțiți de copii.

În prezent, teritoriul țării este traversat de un ciclon care aduce o masă rece de aer și ploi. Potrivit meteorologilor, cantitățile de ploi nu sunt atât de periculoase pentru că se vor înregistra mai mult pe partea de nord și la hotarul țării noastre, întrucât frontul va afecta mai mult partea României cu precipitații însemnate de până la 70 de litri per metru pătrat.

La fel, în Republica Moldova rămâne a fi valabil Codul galben de intensificări ale vântului. Avertizarea a fost emisă pentru perioada 29 septembrie, ora 13.00 – 1 octombrie, ora 18.00. Astfel, în acest interval de timp se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic de până la 15-20 m/s, izolat 21-23 m/s.


În cazul Codului galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

0
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав