X 
Cutremure stiri: 506

Dosarul Filat: Drăguțanu ar putea fi adus silit în instanța de judecată

17 mai. 2016,, 15:22   Politică
4777 3
Dosarul Filat: Drăguțanu ar putea fi adus silit în instanța de judecată
Foto: elldor.info

Nicinul dintre cei cinci martori citați de partea apărării pentru a depune mărturii în dosarul lui Vlad Filat nu s-au prezentat astăzi în instanță.


Anunțul a fost făcut de către avocatul fostului premier, Igor Popa, informează NOI.md.

Printre martorii care au refuzat să se prezinte la ședința de judecată se numără și fostul guvernator al Băncii Naționale Dorin Drăguțanu, a menționat avocatul lui Filat. Potrivit juristului, judecătorul ar putea dispune, conform prevederilor legii, aducerea silită în instanță a martorilor sau aplicarea unei amenzi judiciare pentru neprezentare.

„Cu părere de rău, nu s-a prezentat niciun martor al apărării din lista acceptată de către judecători. Legea spune că martorul poate fi adus silit sau amendat pentru neprezentare. Cel puțin 5 martori trebuiau să fie prezenți astăzi”, a precizat Igor Popa.

Igor Popa presupune că martorii chemați astăzi în instanță au fost intimidați. Pe de altă parte, spune avocatul, martorii acuzării cooperează cu organele de anchetă fără probleme, lucru ce trezește semne de întrebare. „Nu putem găsi alte explicații decît că au fost intimidați. Dacă legea cere clar ca ei să fie prezenți, martorii au găsit de cuviință să ignore aceste citații oficiale. Spre exemplu, martorul Drăguțanu a fost înștiințat legal, dar nu s-a prezentat, el urmează a fi dus silit sau să i se aplice amenda judiciară”, a menționat Igor Popa.

Totodată, avocatul lui Vlad Filat a anunțat că cererea privind desfășurarea ședințelor de judecată în mod public a fost respinsă de judecători.

„Este o dovadă în plus că nu sîntem în fața unui proces echitabil. Atunci cînd ședințele vor fi publice, nu va rămîne niciun loc de manipulări sau interpretări eronate”, a spus Popa.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав