X 
Cutremure stiri: 506

Liderul PSRM: Ar putea să fie, că Filat a avut noroc (VIDEO)

20 mai. 2016,, 14:30   Politică
7961 6
Глава ПСРМ: Может оказаться так, что Филату еще повезло (ВИДЕО)
Foto: a-tv.md

În pofida faptului că fostul prim-ministru Vlad Filat se află în arest preventiv mai bine de peste 7 luni, unii reprezentanți ai guvernării ar putea să-l invidieze.


Declarația a fost făcută de președintele PSRM, Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Accentul săptămînii” la postul de televizune Accent TV.

”Ar putea să fie, că Filat a avut noroc. El stă la pușcărie, iar furia poporului nu va ajunge la el. Mai mult, el acum pare a fi o jertvă. Dacă nu dea Domnul, alegerile prezidențiale vor fi anulate sau Plahontiuc va încerca să devină premier, atunci poporul va exploda. S-ar putea să se întîmple, că Filat se va afla într-o situație bună. Cineva ar putea chiar să-l invidieze, deoarace ați văzut ce s-a întîmplat pe 20 ianuarie cu Mihail Fiodorovici. Nu sunt sigur, că așa ceva nu se va repeta”, a menționat liderul socialiștilor.

Totodată, Igor Dodon a menționat că scenariul ucrainean, pe care mizează Occidentul nu trebuie admis în Moldova.

”Eu nu vorbesc că vom chema poporul la răscoală, să ne amintim ce a fost cu Ceaușescu. Și credeți-mă, atunci cînd poporul va ajunge la limită, iar guvernarea poate face acest lucru, de exemplu prin anularea alegerilor prezidențiale, atunci poporul va exploda. Deoarece orice acaparare forțată poate duce la repetarea scenariului ucrainean. Românii doar așteaptă crearea unei astfel de situații. Deaceea trebuie să fim foarte atenți în acest sens”, a conchis președintele PSRM.

Amintim că în presă se vehiculează informația, potrivit căreia, prim-ministrul Pavel Filip este dispus să demisioneze, pentru a ceda funcția vicepreședintelui PDM, Vladimir Plahotniuc. În context, liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat, că în cazul unui astfel de scenariu, partidele de opoziție vor face front comun.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав