Cutremure stiri: 502

Ministrul britanic de externe, întrebat de insultele făcute la adresa liderilor mondiali

20 iul. 2016,, 12:40   Externe
2001 1

Джонсон заявил, что его резкие высказывания о мировых лидерах вырваны из контекста
Foto: libertatea.ro

Boris Johnson a avut o conferință de presă dificilă, alături de secretarul american de stat, John Kerry.


Noul ministru britanic de externe a fost întrebat de jurnaliști de insultele pe care le-a făcut în trecut la adresa liderilor mondiali, inclusiv la adresa lui Barack Obama și Hillary Clinton, transmite The Guardian.

În trecut, Boris Johnson l-a acuzat pe Barack Obama că este ipocrit și „că este un președinte pe jumătate kenyan, cu o antipatie ancestrală față de Imperiul britanic”. Despre Hillary Clinton, noul ministru de externe al Marii Britanii a afirmat că arată „de parcă e o asistentă medicală sadică într-un spital de boli mentale”. Acum, într-o conferință de presă comună cu John Kerry, Johnson a fost întrebat despre aceste declarații, acesta fiind cel mai dificil eveniment pentru fostul primar al Londrei de cînd a fost numit la conducerea diplomaţiei britanice.

„Putem petrece foarte mult timp trecînd în revistă multe lucruri pe care le-am scris în ultimii 30 de ani (…), iar toate au fost scoase din context, din punctul meu de vedere, nu ştiu prin ce mecanism (…) – astfel încît mi-ar lua prea mult timp să lansez un itinerariu global complet pentru a-mi cere scuze de la toţi cei vizaţi”, a declarat acum Boris Johnson.

“Există multe lucruri pe care le-am spus şi care, într-un fel sau altul, nu ştiu cum, au fost interpretate greşit. Majoritatea oamenilor, cînd citesc aceste lucruri în contextual corect, văd ce am vrut să spun şi, într-adevăr, aproape toată lumea cu care m-am întîlnit înţelege acest lucru foarte bine, în special pe scena internaţională”, a adăugat el.

În cadrul conferinței cu John Kerry, Boris Johnson a anunțat că va discuta cu omologul american pe dosare importante. El a făcut de două ori referire la criza din Egipt, dar se pare că se referea, de fapt, la Turcia.

“Avem în faţă chestiuni foarte grave astăzi (marţi – n.r.), avem o criză în Siria care se accentuează. Avem o criză în Yemen care este imposibil de rezolvat şi o criză incipientă în Egipt, iar aceste lucruri sînt, din punctul meu de vedere, mult mai importante decît orice lucruri spuse în treacăt pe care voi le-aţi dezgropat din 30 de ani de jurnalism”, a afirmat Johnson.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав