Cutremure stiri: 502

UE îndeamnă conducerea moldovei să sporească

27 aug. 2016,, 12:47   Politică
2662 0
Foto: vesti.md

Purtătorul de cuvînt al Uniunii Europene a difuzat o declaraţie cu un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a 25-a a independenţei Republicii Moldova.


Uniunea Europeană va sprijini în continuare eforturile curente de reformare întreprinse de Republica Moldova pentru a valorifica la maximum beneficiile Acordului de asociere şi a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.

În documentul citat se menţionează importanţa sporirii stabilităţii statului şi a societăţii, pentru beneficiul tuturor cetăţenilor RM. Pentru aceasta este necesară implementarea reală a reformelor, lupta fermă cu corupţia, depolitizarea instituţiilor de stat, consolidarea independenţei sistemului judecătoresc, modernizarea serviciilor publice, îmbunătăţirea libertăţii mass-media şi implementarea reformelor economice profunde.

Cu ocazia celei de-a 25-a aniversări, Uniunea Europeană reiterează apelul la reînnoirea eforturilor părţilor pentru o soluţionare comprehensivă şi paşnică a conflictului transnistrean, bazată pe suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu un statut special pentru Transnistria.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав