X 
Cutremure stiri: 502

Ședința de judecată în dosarul Platon a fost amînată (VIDEO)

30 aug. 2016,, 12:04   Societate
4922 1

Ședința de judecată în dosarul Platon a fost amînată
Foto: ria.ru

Instanța de judecată a amînat ședința de judecată în dosarul lui Veaceslav Platon.


Avocatul bănuitului a cerut recuzarea judecătorului Victor Rațoi. Cererea nu poate fi examinată azi, deoarece angajații Judecătoriei au azi zi liberă. Astfel, următoarea ședință de judecată va avea loc joi, 1 septembrie.

Avocatul lui Platon a declarat că extrădarea clientului său a avut loc fără temei juridic. Asta deoarece Platon ar deține pașaport ucrainean și este cetățean al Ucrainei. Avocatul a declarat, fără a spune la cine se referă, că extrădarea lui Platon este o comandă politică.

Totodată, potrivit lui, ca să fie posibilă extrădarea, lui Platon trebuia să-i fie retrasă cetățenia ucraineană, printr-un decret semnat de președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

În prezent, Platon se află în Penitenciarul nr. 13 din capitală, iar avocatul consideră că, deoarece dosarul este investigat de Procuratura Anticorupție, acesta trebuia să fie arestat în izolatorul CNA.

„Cred că este arestat acolo pentru ca să fie posibilitatea de a-l șantaja”, a spus avocatul.

Astăzi, înainte de a intra în sala de judecată, Veaceslav Platon a declarat pentru jurnaliști că „toți banii au fost furați de Vlad Plahotniuc”

Astăzi magistrații urmau să se pronunțe pe marginea demersului procurorilor privind prelungirea mandatului de arestare pe numele lui Veaceslav Platon. Procurorii i-au cerut judecătorului de instrucţie prelungirea arestului cu 30 de zile.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав