X 
Cutremure stiri: 506

Sportivii au relatat cum trebuie să fie preşedintele Moldovei (VIDEO)

7 sep. 2016,, 12:25   Societate
3117 0
Спортсмены рассказали, каким должен быть президент Молдовы
Foto: ipn.md

Un şir de sportivi şi preşedinţi ai federaţiilor sportive i-au exprimat susţinere lui Igor Dodon, candidat la postul de şef al statului.


Ei au declarat că sub conducerea preşedintelui Partidului Socialiştilor (PSRM) sportivii din Moldova obţin posibilitatea de a-şi reprezenta ţara la competiţii internaţionale, transmite NOI.md.

Sportivii şi preşedinţii cîtorva federaţii sportive din Moldova au comunicat în cadrul conferinţei de presă de astăzi, 7 septembrie, că în trecut ei erau constrînşi să caute de sine stătător mijloace pentru participare la turnee internaţionale reprezentative.

„S-a ajuns pînă la faptul că în trecut trebuia să procur cu bani proprii drapelul Moldovei. De altfel, ocupînd locuri premiante, ar fi trebuit să mă fac de ruşine pe mine şi ţara mea, cînd toţi din jur sînt cu drapelele ţărilor lor, iar eu nu. La fel era şi cu uniforma. Cu forţe proprii confecţionam uniforma selecţionatei, pentru că federaţia de profil mereu se eschiva din cauza lipsei de bani”, a relatat Serghei Teliucov, campionul Moldovei la powerlifting, multiplu cîştigător al competiţiilor internaţionale.

El a comunicat că după ce Dodon a început să-i ajute pe sportivi, situaţia s-a schimbat. „Sînt singur că în postul de preşedinte ajutorul lui acordat sportivilor se va majora. Asanarea naţiunii trebuie să fie o prioritate pentru orice guvern. Trebuie realizate proiecte de ajutorare a copiilor din familii defavorizate, care nu au posibilitate să plătească secţiile sportive. Cînd i-am prezentat lui Igor Nicolaevici (Dodon) unul dintre proiectele similare, el a manifestat un interes viu faţă de acesta”, a spus Teliucov.

Reprezentanţii Federaţiei de Şah, la rîndul lor, au remarcat meritele lui Dodon în postul de preşedinte al acestei organizaţii. „Erau vehiculate zvonurile că, posibil, el va conduce Federaţia pentru publicitate politică. Dar cu timpul nu am observat nici un fel de PR în şah. De venirea lui este legată reparaţia Clubului Republican de Şah, procurarea inventarului sportiv în toată ţara, s-a majorat considerabil numărul de competiţii locale şi republicane. A apărut de asemenea posibilitatea de a pleca sistematic la competiţii internaţionale. Recent selecţionatele noastre masculină şi feminină au plecat la Olimpiada de Şah de la Baku. Aceasta s-a realizat din mijloacele Federaţiei, în timp ce Ministerul Sportului nu a găsit bani”, a menţionat Anastasia Corotcova, mare maestru, membră a Federaţiei de Şah.

Ea a fost susţinută de Serghei Borgan, reprezentant al Federaţiei de Şah, Constantin Barlateanu, campion mondial la armlifting, Alexandru Şişcan, preşedinte al Federaţiei de Rugby a municipiului Chişinău, Artur Romaşcan, preşedinte al Federaţiei de Volei. Reprezentanta Clubului de gimnastică artistică „Armonia” Olga Diacenco a specificat că prin eforturile lui Dodon sportivii noştri la această probă sportivă exotică pentru Moldova, pentru prima dată în mai mulţi ani, au reuşit să plece la competiţii peste hotare. „Am reuşit să ducem fetele noastre gimnaste cu coregrafi la Campionatul Mondial din Israel, etapa Grand-Prix la Moscova şi Turneul Internaţional din Belarus. Anterior nimeni nu ne-a acordat suport pentru a pleca la competiţii internaţionale. Acum părinţii sportivilor noştri şi toţi membrii clubului „Armonia” sînt recunoscători pentru această posibilitate unică”, a comunicat Diacenco.



Igor Dodon a fost înaintat oficial candidat la postul de preşedinte din partea PSRM la Consiliul republican din 31 august. El, la fel ca şi ceilalţi candidaţi, trebuia să colecteze cel puţin 15 mii de semnături în susţinerea sa din peste jumătate dintre unităţile teritorial-administrative ale ţării. Alegerile preşedintelui sînt preconizate pentru 30 octombrie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав