Cutremure stiri: 502

Noul V90 Cross Country va consolida poziția de lider Volvo Cars pe segmentul SUV

8 sep. 2016,, 12:16   Ştiri Auto
3162 0
Фото: Volvo

Influența hotărâtoare a concernului Volvo Cars asupra formării segmentului SUV este bine cunoscută în lume. Premierea noului V90 Cross Country va consolida pozițiile producătorului suedez pe acest segment. Cel mai funcțional și confortabil SUV va completa firesc seria 90 a automobilelor Volvo.
«Pentru multă lume familia Cross Country a devenit întruchiparea automobilelor Volvo. De la bun început a fost o concepție avantajoasă – soluția perfectă pentru clima aspră și condițiile rutiere complicate, pe care le avem în Suedia », - spune Håkan Samuelsson, președinte și director general Volvo CarGroup.
Primul universal Cross Country a fost elaborat în a. 1996. Îmbina în sine flexibilitatea funcțională și toate posibilitățile unui SUV. Peste 20 de ani, Cross Country reprezintă un segment aparte pe piața automobilelor de lux – sunt mașini robust, care asigură confortul perfect și un șofat ferm.
Este apt pentru a fi exploatat în condiții climaterice extreme
Modelele Cross Country, gândite pentru a fi exploatate în condițiile aspre ale climei scandinave, sunt perfecte pentru orice drumuri – de la cele de țară sau traseele întroienite până la autostrăzile moderne. Grație unei gărzi de sol impunătoare, motoarelor puternice și sistemului eficient de tracțiune integrală, modelele Cross Country sunt foarte populare la proprietarii de cai și iahturi, fiind apreciate ca o alternativă demnă a crossoverelor.
«De la bun început, eram foarte atenți la procesul de elaborare a concepției Cross Country – aceste mașini urmau să rămână niște modele grațioase și musculoase în exterior. Am lucrat mult asupra calităților SUV-urilor noastre, pregătindu-le pentru a fi exploatate în condiții reale. Pe parcurs, le-am dotat cu elemente ce asigură confortul și comoditatea –a nume aceste calități sunt așteptate de proprietarii automobilelor Volvo», - spune Peter Mertens, vicepreședinte-senior Volvo CarGroup.
V90 Cross Country va fi prezentat la mijlocul lunii septembrie.
Informații suplimentare:
Prima generație, 1997 – 2000
Primul model din familia Cross Country, V70 XC , a fost elaborat ca o alternativă demnă a mașinilor de teren și automobilelor cu tracțiune integrală. În scurt timp, V70 XC a devenit popular, în timp ce mașinile de teren tradiționale au început să evolueze spre SUV. Cross Country oferea șoferilor senzații total diferite, emoționante și copleșitoare: mașina era perfect manevrabilă, foarte funcțională și oferea șoferului și pasagerilor un nivel de confort superior. V70 XC era din start un model reușit, lucru foarte important pentru piața Americii de nord.
Generația a doua, 2000 – 2007
În a. 2000 a apărut V70 XC de generația a doua. Avea un stil mai impresionant și garda de sol mai mare.
În a. 2002 Volvo și-a prezentat primul SUV XC90, iar Volvo V70 XC a apărut cu un sistem modern de tracțiune integrală și o nouă denumire - Volvo XC70, conform sistemului unic de notare.
Generația a treia, 2007 - 2016
Cea de-a treia generație Volvo Cross Country a fost prezentată în a. 2007 . Automobilul avea un aspect mai elegant și era mai luxos ca predecesorul. Modelul XC70 a rămas în continuare cel mai căutat model pe piața Americii de Nord, unde se comercializa jumătate din exemplarele produse de companie.
În a. 2014, XC70 a obținut faimă mondială: în cadrul campaniei publicitare, XC70 a fost prezentat ca automobilul fotbalistului suedez Zlatan Ibrahimovitch. Campania s-a bucurat de un succes neverosimil, de aceea în anii din urmă vânzările modelului au continuat să crească.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав