Cutremure stiri: 502

"Termoelectrica" anunţă că este pregătită pentru noul sezon de încălzire

27 sep. 2016,, 12:45   Capitala
3456 0
Termoelectrica объявила о готовности к отопительному сезону
Foto: democracy.md

Întreprinderea de Stat "Termoelectrica" a încheiat lucrările privind asigurarea unei bune funcţionări a întregului sistem de termoficare al municipiului Chişinău şi a anunţat că este pregătită pentru noul sezon de încălzire.


Potrivit unui comunicat difuzat de "Termoelectrica", printre principalele lucrări efectuate se numără modernizarea Centralei Electrice cu Termoficare SURSA I, reabilitarea celor mai importante staţii de pompare, modernizarea a circa 5 km de reţea termică, desfăşurarea lucrărilor de mentenanţă a sistemului, dar şi de identificare a soluţiilor tehnice pentru reabilitarea zonelor vulnerabile.

Astfel, pentru a asigura capitala cu apă caldă în regim non stop anul împrejur, zonele cu reţelele termice deteriorate şi vechi de peste 30 de ani de exploatare au fost înlocuite cu ţevi moderne şi preizolate. De asemenea, întreprinderea a instalat din contul său puncte termice individuale pentru o serie de blocuri locative, două grădiniţe şi Spitalul pentru Copii "V. Ignatenco".

Directorul întreprinderii, Veaceslav Eni, a afirmat: „Încă de la fondare, în iunie 2015, "Termoelectrica" şi-a consolidat forţele pentru eficientizarea sistemului centralizat de termoficare şi identificarea celor mai bune soluţii tehnice, întrucît dorim să fim cît mai aproape de necesităţile şi consumatorilor noştri, oferindu-le cele mai bune soluţii tehnice pentru confortul termic al fiecărei locuinţe".

Lucrările de pregătire pentru noul sezon de încălzire au fost efectuate conform Planului de investiţii al întreprinderii şi prin intermediul Proiectului de îmbunătăţire a eficienţei SACET, finanţat de Banca Mondială.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав