X 
Cutremure stiri: 502

Aproape 150 de zboruri ale unei companii aeriene din Germania, anulate

7 oct. 2016,, 22:00   Externe
3868 0

Foto: libertatea.ro

O companie avia din Germania a fost nevoită să anuleze aproape 150 de zboruri după ce mai mulți angajați și-au luat concediu medical.


Ei nu s-au îmbolnăvit, ci au devenit foarte îngrijorați de perspectivele unui proiect de restructurare.

Potrivit France Presse, citat de Libertatea, compania a anulat 47 de zboruri din 110 planificate pentru ziua de joi și 108 zboruri planificate pentru ziua de vineri.

Depunerea masivă a certificatelor medicale a avut loc deși nicio mișcare grevistă nu a fost anunțată. Primele certificate au fost depuse duminica trecută și mișcarea a continuat pînă joi, a declarat un reprezentant TUIfly.

Presa germană speculează asupra cauzelor acestui val de concedii medicale. Săptămînalul Der Spiegel susține că ar fi vorba de o „grevă sălbatică”, jurnaliștii punînd întrebări asupra legalității unei astfel de acțiuni.

„Certificatele de concedii medicale de ultim minut prezentate de piloți și de însoțitorii de bord nu permit companiei TUIfly să-și informeze din timp clienții și să le propună alternative”, și-a exprimat aceasta regretul.

Miercuri, compania aeriană germană Air Berlin, aflată în plină restructurare, a anunțat discuții cu TUIfly despre o eventuală regrupare în aceeași structură a zborurilor lor spre destinații turistice.

Dezertarea personalului însoțitor de bord, îngrijorat pentru viitorul său, pune în dificultate această companie specializată în zboruri charter, în timp ce vacanțele școlare de toamnă tocmai au început în unele regiuni din Germania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав