X 
Cutremure stiri: 506

Cea mai proastă companie aeriană din lume

7 noi. 2016,, 23:00   Externe
4695 0

Авиакомпания, которая за 27 лет не совершила ни одного полета
Foto: obozrevatel.com

Compania aeriană Baltia Airlines își începea în anul 1989 activitatea cu promisiunea de a oferi servicii de înaltă calitate pasagerilor.


La 27 de ani distanță, compania nu a efectuat niciodată vreun zbor comercial, iar acum își scoate din funcțiune singurul său avion pe care îl avea în dotare, scrie Ziarul Financiar, care citează The Telegraph.

Baltia voia să ofere singurul zbor fără escală între New York la St. Petersburg (Rusia), precum şi pachete de vacanţă. Cu toate acestea, nu a transportat vreodată vreun pasager.

Compania aeriană, care ar fi trebuit să opereze zborurile de pe aeroportul John F Kennedy International (JFK), mai are un sediu în Willow Run Airport din Michigan.

Societatea susţine că încă aşteaptă permisiunea de a opera, permisiune pe care trebuie să o primească de la Administraţia Federală de Aviaţie (FAA). Pînă acum, a eşuat în toate cele şapte evaluări efectuate de către FAA în trecut.

Compania susţine că a mutat operaţiunile la Michigan, unde este mai uşor să obţii permisiunea FAA în comparaţie cu New York. Cu o datorie de peste 119 de milioane de dolari, compania aeriană a anunţat în martie anul acesta că va abandona planul de a folosi singurul ei avion, un Boeing 747.

Avionul a zburat pe o rută anul trecut (de la Willow Run până la Oscoda, Michigan), dar nu a mai fost utilizat de atunci. Advertisment Baltia a adăugat că vor lua în considerare varianta de a închiria avioane mai noi pentru a facilita procesul de obţinere a certificării.

Însă problemele celor de la Baltia nu se opresc aici. Barry Clare, vicepreşedintele executiv, a fost acuzat de autorităţile din SUA că ar fi acţionat în calitate de broker fără licenţă de tranzacţionare şi ar fi vîndut acţiuni ale Baltia către investitori, conform Traveller.com.au.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав