Cutremure stiri: 502

ANRE a micşorat preţurile plafon la benzină şi motorină cu aproape 1 leu

15 noi. 2016,, 13:45   Economie
2572 0
В Молдове заметно подешевеют бензин и дизтопливо
Foto: hardwarezone.info

Marţi, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a micşorat cu 4,8% preţul plafon la benzină şi cu 6,1% la motorină.


Preţurile vor fi valabile în următoarele două săptămîni, pînă la 29 noiembrie.

Astfel, preţul maxim la benzina Premium-95 a scăzut de la 16,78 lei pînă la 15,98 lei per litru, iar preţul la motorină s-a redus de la 14,76 lei pînă la 13,86 lei per litru.

Specialiştii ANRE afirmă că preţurile sînt calculate conform noii metodologii de formare a preţurilor la carburanţi în baza cotaţiilor medii Platts pentru benzină şi motorină. De asemenea, în calcul sînt luate costurile de tranzacţionare aferente operaţiunii de import, inclusiv costurile de transport şi de asigurare; cota accizelor şi cota taxei pe valoarea adăugată şi marja comercială specifică care cuprinde valoarea cheltuielilor şi profitul companiilor petroliere.

Operatorii nu sînt în drept să comercializeze cu ridicata carburanţi la un preţ ce depăşeşte plafonul stabilit de ANRE. Noile preţuri vor intra în vigoare miercuri, 19 septembrie. În cazul depăşirii plafonului ANRE, participanţii pieţei riscă sancţiuni, pînă la retragerea licenţei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав