X 
Cutremure stiri: 506

Acordul de împrumut cu FMI, aprobat de Parlament

17 noi. 2016,, 13:01   Economie
2290 3

Foto: profit.ro

Proiectul de lege cu privire la atragerea împrumutului de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional, în valoare de 178,7 milioane de dolari, a fost adoptat astăzi în două lecturi de Parlament, informează NOI.md


Din suma totală, circa 36 de milioane de dolari vor fi oferiți imediat după aprobarea noului program de finanțare. Suma rămasă va fi debursată pe parcursul implementării programului, în cinci tranșe, la fiecare dintre evaluările semianuale ale programului.

Noul acord pe trei ani cu Republica Moldova va fi finanțat prin două instrumente de creditare – Mecanismul de finanţare extinsă (EFF) și Mecanismul extins de creditare (ECF), care are drep scop susținerea programului de reforme economice și financiare ale statului. Astfel, Republica Moldova a obținut acces la o sumă totală de 129,4 milioane de drepturi speciale de tragere (circa 178,7 milioane de dolari SUA sau 75% din cota Republicii Moldova la FMI).

Recent, Guvernul a solicitat Parlamentului să examineze acest proiect de lege în regim prioritar. Consiliul de directori executivi al FMI a aprobat un nou acord cu Republica Moldova săptămîna trecută, după mai multe etape de negocieri cu partea moldovenească.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав