X 
Cutremure stiri: 506

Au fost demiși șase judecători

22 noi. 2016,, 18:30   Societate
6199 0
Шестерых судей отправили в отставку
Foto: csm.md

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat demisia a șase judecători ai instanțelor din capitală și celor raionale.


Hotărîrea privind revocarea acestora din funcție a fost adoptată în cadrul ședinței CSM de astăzi, 22 noiembrie, relatează NOI.md.

Patru dintre cei șase judecători demiși au activat în cadrul instanțelor raionale, ceilalți doi - la Chișinău. Vitalie-Silviu Midrigan a activat în cadrul Judecătoriei sectorului Buiucani din ianuarie 2015. El a obținut un mandat de cinci ani, însă a depus cererea de demisie după mai puțin de doi ani de la numire. Dina Rotarciuc este cel de-al doilea reprezentant al instanțelor municipale, demis prin hotărîrea CSM. Din 1996 ea a activat în calitate de judecător al Curții de Apel Chișinău, iar mandatele ei pentru funcția de judecător au fost prelungite de cîteva ori. În 2002 ea s-a învrednicit de medalia „Meritul Civic”.

De asemenea, CSM a acceptat cererile de demisie ale patru judecători ai instanțele raionale. Astfel, Ion Sandu a fost demis din funcția de președinte al Judecătoriei raionului Căușeni, în ciuda faptului că în martie curent a obținut un mandat de patru ani pentru postul său. Totodată, și-a pierdut funcția și vicepreședintele Curții de Apel Bălți Eduard Ababei, care a deținut acest post timp de 11 ani. Înainte de a munci la Bălți el a activat în cadrul Judecătoriei raionului Drochia.

În cadrul Judecătoriei raionului Criuleni, din cauza atingerii vîrstei de pensionare a fost demis Valeriu Ciuntu, care a lucrat aici timp de 26 de ani. Din același motiv a fost demis președintele Judecătoriei raionului Cimișlia Vladimir Rusnac, care a deținut acest post din 2011. În perioada 1984-2005 el a activat în calitate de procuror al procuraturilor raionale Kotovsk (în prezent - Hîncești, Leova și Cahul), precum și în cadrul Direcției urmărire penală a Procuraturii Generale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав