”Prevenirea îmbolnăvirilor în rîndul populației din cauza produselor neconforme este în responsabilitatea fiecăruia, or, este important să fie respectate toate condițiile de igienă în care sînt depozitate, păstrate și transportate produsele. De asemenea, este important să ne asigurăm că sînt respectate toate condițiile necesare pentru vînzarea produselor din carne și lactate, a peștelui, ouălor, altor alimente de origine animală și non-animală”, a declarat Vladislav Cotici, directorul general ANSA.
Pentru a nu pune în pericol sănătatea, ANSA recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare numai din spații sau unități înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar, în care sînt respectate condiţiile generale de igienă.
Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor, se poate apela la numărul de telefon al linei fierbinți ANSA - 0 800 800 33 sau la linia specializată anticorupție ANSA 022-290-800. Apelurile sînt gratuite din orice rețea de telefonie.
Adăuga comentariu