Reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au verificat condițiile sanitaro-igienice în blocurile alimentare, achiziționarea, păstrarea și preparea produselor alimentare. La majoritatea taberelor s-a constatat condiții minim satisfăcătoare pentru prestarea serviciilor de alimentație publică în conformitate cu legislația în vigoare.
Totodată, de inspectorii ANSA au fost constatate următoarele neconformități:
- Admiterea în alimentația copiilor a produselor alimentare nerecomandate și interzise copiilor;
- Recoltarea și păstrarea incorectă a probelor diurne, lipsa meniului de repartiție la aceste probe;
- Folosirea utilajului frigorific fără dispozitive de monitorizare a temperaturii;
- Nerespectarea condiţiilor de păstrare la depozitarea produselor alimentare;
- Păstrarea necorespunzătoare a materialelor/soluțiilor de igienizare;
- Lipsa registrelor de evidență a regimului de temperatură în utilajul frigorific.
Administratorilor taberelor de odihnă li s-a pus în sarcină înlăturarea acestor neconformități în termeni minim posibili.
Adăuga comentariu