X 
Cutremure stiri: 506

Dragalin, despre implicarea președintei în activitate Procuraturii Anticorupție

25 iul. 2023,, 10:51   Politică
4676 1

Procuratura Anticorupție nu primește indicații de la nimeni, însă acceptă discuții și consultări la nivel instituțional.

Despre aceasta a declarat șefa PA, Veronica Dragalin, transmite Știri.md.

„Avem ocazia să discutăm careva lucruri care vizează Procuratura Anticorupție, în așa context am comunicat.

Eu personal o admir ca persoană, ca președinte a țării. Este foarte importantă reprezentația noastră peste hotare, cu omologii noștri și pentru relația cu procurorii din alte țări. Multe dosare ating și alte jurisdicții și asta înseamnă că succesul nostru depinde foarte mult de cooperarea cu alte țări. Noi la nivel de Procuratură putem face careva eforturi, dar este important și la nivel politic o relație bună cu o țară. Asta ajută foarte mult.

Eu ca procuror apreciez foarte mult efortul depus de Maia Sandu la nivel de relații internaționale care sînt foarte importante în lupta noastră cu corupția și pentru succesul nostru de a confisca bani de peste hotare”, a declarat Dragalin.


Întrebată cît de mult se implică cu „sugestii și recomandări” în activitatea Procuraturii Anticorupție șefa statului, procurorul PA a spus că nu primește indicații.

„Asta nu se întîmplă. Nu avem așa fel de discuții. Noi vorbim... de exemplu inițiativa pentru Curtea Anticorupție vine din partea Președinției, acolo este un proiect de lege la care noi participăm în grupuri de lucru.

Discutăm la nivel instituțional. Înțeleg că ies la televizor și spun că totul se face la comandă, dar asta nu se întîmplă. Pînă la urmă, eu ca șefă decid ce se întîmplă pe anumite dosare și eu nu primesc indicații sau comenzi de la cineva.

Ne consultăm doar cu procurorul general care decide careva lucruri”, a explicat șefa PA.

6
2
0
1
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав